Alleen betrouwbare webshops

Tips voor een strakke moderne tuin

ibiza style tuin banner

Een strakke en moderne tuin is erg populair in Nederland, en dat is niet zonder reden natuurlijk. Een moderne strakke tuin is overzichtelijk en eenvoudig te onderhouden. Om die redenen kun je optimaal genieten van je tuin, zonder veel tijd aan het onderhouden van je strakke moderne tuin kwijt te zijn. Wil je inspiratie op doen over hoe jij jouw tuin kunt inrichten? Lees dan snel verder.

Populaire categorieën voor een moderne strakke tuin

Ligbedden
Tuinbanken
Loungesets
Parasols

Tips voor het creëren je jouw moderne strakke tuin

1. Bestrating

In vele gevallen zijn moderne strakke tuinen bestraat. Door je tuin te bestraten creëer je strakke lijnen. Tuintegels vergen over het algemeen weinig onderhoud en daardoor heb jij weer meer tijd om in je strakke moderne tuin te ontspannen. De vorm en kleur van de tegels hebben veel invloed op de algehele uitstraling van je tuin, zo kun je bijvoorbeeld kiezen om rechthoekige of vierkante tegels te gebruiken.

2. Strakke moderne tuin met grind

Het gebruiken van grind is onwijs handig en tegelijkertijd enorm stijlvol. Doordat je grind een rustige uitstraling heef en gemakkelijk kunt combineren met andere materialen zoals bijvoorbeeld, zie je dat grind veel gebruik maakt wordt voor strakke moderne tuinen. Daarnaast heeft grind ook een functioneel pluspunt: grind zorgt voor een goede mate van afvoer van het regenwater, wat natuurlijk erg handig is in een land zoals Nederland.

3. Gras maakt je moderne strakke tuin compleet

Een beetje groen in de tuin kan nooit kwaad. Reserveer daarom een gedeelte van je moderne tuin voor een stuk gras. Dit hoeft natuurlijk niet veel te zijn, je kunt al een moderne uitstraling creëren door een paar vierkante meter gras te behouden. Door een klein grasveld te houden hoef je ook niet veel tijd te spenderen aan het maaien daarvan. Wil je helemaal geen onderhoud, kijk dan naar kunstgras als oplossing. De kwaliteit van kunstgras is dusdanig hoog dat het zowaar niet te onderscheiden is van echt gras.

Voeg mooie tuinmeubelen toe aan je moderne strakke tuin

Tuinmeubelen mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw moderne tuin. Wel is aan te raden om je tuinmeubelen af te stemmen op de stijl van je moderne tuin. Materialen als RVS, aluminium, metaal, staal of textileen passen hier erg goed bij en worden daarom ook veel gebruikt. Heb je veel ruimte en wil je lekker neer kunnen ploffen als het mooi weer is? Voeg dan een loungeset of tuintafels met stoelen toe.

Om het je makkelijk te maken vind je hieronder veelgebruikte tuinmeubelen voor een moderne strakke tuin:

Het houden van planten in strakke plantenbakken geeft echt een boost aan je moderne tuin. Eigenlijk zijn dan voornamelijk de types plantenbakken leidend om het écht te laten passen in je tuin. Kies voor een grote vierkante bak, met daarin planten zoals Lavendel, Blauwe strobloem, Aster en Zomerheide. Mooie plantenbakken die perfect in de moderne stijl tuinen passen zijn biijvoorbeeld: