Logo tuin-aanbieding.nl tuin-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten
ronde of vierkante tuintafel banner

Ronde of vierkante tuintafel: Wat is de beste keuze voor jou?

2022-10-26
1 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een tuintafel en ben je nog niet zeker of een ronde tuintafel een betere keuze is dan een vierkante tuintafel? Dan helpen wij je graag. Elke vorm tuintafel heef zo zijn eigen voor- en nadelen, en dat geldt ook voor het materiaal. Ben je benieuwd wat de verschillen zijn en of jij het beste voor de ronde tuintafel of de vierkante kunt gaan, lees dan verder!

De vierkante tuintafel (meest gekozen)

De vierkante tuintafel is de meest gekozen variant voor zowel binnen- als buitengebruik. Op een rechthoekige tuintafel kun je de ruimte het meest efficiënt gebruiken, en daardoor dus ook meer mensen aan kwijt vergeleken met een ronde tuintafel. Buiten de looks van de tuintafel is het belangrijk om te bepalen met hoe veel mensen je aan de vierkante tuintafel kunt zitten. Dit varieert van 4-persoons tuintafels, 6-persoons tuintafels en rechthoekige tuintafels voor 8 personen. Klik vooral verder om het aanbod in te zien.

Ronde tuintafel

Een belangrijk onderscheidende eigenschap van een ronde tuintafel is dat je er al snel een gezellige sfeer creëert. Bij een ronde tuintafel zit niemand aan de kop en is er daarmee geen gevoel voor rangorde zoals dit bij een rechthoekige tuintafel wel het geval kan zijn. Ben je van plan veel spelletjes te gaan spelen, dan is een ronde tuintafel zeker een aanrader. Door de vorm van de ronde tuintafel kan iedereen goed bij de kaarten of speltoebehoren wat het extra gemakkelijk maakt. Mooie bijkomstigheid daarbij is dat kinderen zich minder kunnen bezeren omdat de ronde tuintafel geen hoeken heeft, dus zal je minder snel gestoord worden tijdens het spelen van je spel.

Ovale tuintafel

Wil je profiteren van de gezelligheid van de ronde tafel, maar dan toch een niet andere ervaring creëren, dan kun je ook kiezen voor een ovale tuintafel. Doorgaans zie je de ovale tuintafel niet vaak voorbij komen, daardoor kun jij er een exclusieve sfeer creëren in je eigen tuin. De ovale tafel geeft direct een wat meer ‘speelse’ look ten opzichte van de standaard ronde tuintafel.

Wanneer je het beste een vierkante tuintafel kunt kiezen

Met name voor kleine tuinen of buitenkamers zijn vierkante tuintafels het meest interessant. Doordat je de ruimtes het meest efficiënt kunt gebruiken zorg je er voor dat er voldoende mensen aan je vierkante tuintafel kunnen schuiven, zonder dat zij te weinig ruimte hebben om bijvoorbeeld te eten.