tuin-aanbieding.nl
Helaas, we konden niks vinden met deze zoekopdracht...
Categorieen
Producten

Een Ibiza style tuin creëren: zo doe je dat!

2022-10-26
2 minuten leestijd
ibiza style tuin banner

Je bent op vakantie geweest naar het populaire Spaanse eiland en wilt diezelfde Ibiza style terug laten komen in je tuin. Volkomen begrijpelijk, wat een meer relaxte sfeer bestaat er bijna niet. Ben je er niet geweest maar ken je het enkel van de foto’s? Na het lezen van deze blog weet je precies hoe een Ibiza style tuin creëert waardoor het net lijkt alsof je er bent geweest.

Wat is de Ibiza stijl?

Als we aan Ibiza stijl tuin denken, denken we aan het strand, witte huizen, relaxte sfeer en daarmee helemaal tot rust komen. De rust en de sfeer is daarmee ook zeker één de reden waarom je een Ibiza style tuin die je wilt gaan creëren. Een Ibiza style tuin kenmerkt zich dan dus ook door wit als hoofdtint te gebruiken met daarbij grijs- en of bruintinten te combineren. Maak naast de tuinmeubelen die je kiest ook gebruik van bijpassende accessoires met mooie en vrolijke kleurtjes en printjes om de Ibiza stijl tuin helemaal compleet te maken.

Ibiza style tuin creëren

Hout mag niet ontbreken in jouw Ibiza stijl tuin. Niet alles hoeft uit hout te bestaan, maar een houten loungeset of loungebank komt je Ibiza stijl tuin zeker ten goede! Gebruik je een houtkleur tuinmeubel (bij voorkleur lichte kleur), dan kun je deze compleet maken door er mooie kussens bij te doen. Om de Ibiza stijl kleuren aan te houden raden we je dan ook aan om de kussens in een grijs- en/of bruintint te gebruiken. Voeg hierbij een lamp of houten tuintafel toe en het begin is er! De omgeving kun je natuurlijk verder afmaken met verf of andere methodes om kleur te geven.

Kies voor een loungebank ibiza stijl

Een loungebank is erg bepalend voor hoe totale uitstraling van je tuin. En zeg nou zelf, waar kom je beter tot rust dan op een heerlijke loungebank? Om het je makkelijk te maken hebben wij hieronder een selectie gemaakt van populaire ibiza stijl loungebanken. Kies je voor één van deze, dan weet je zeker dat het je tuin ten goeden komt!

Maak gebruik van schaduw

Ondanks dat je in Ibiza natuurlijk volop van de zon wilt genieten, wil het ook wel eens fijn zijn om een plekje in de schaduw op te zoeken. Dit kun je maken door overdekt terras of een parasol op te zetten. Heb je een tuinbank die veel in het zonlicht staat, gebruik dan een mooie zweefparasol. Kies je deze in de kleur wit, dan zit je helemaal goed en past je parasol perfect binnen de kleurcombinatie van je ibiza stijl tuin!

Een Ibiza look tentje of bar

Iedereen weet dat er Ibiza geroemd wordt om de gezellige strandtentjes. De sfeer van zo’n gezellige strandtent zou je dus ook in je eigen tuin kunnen creëren. Denk aan een overkapping met een dak of doek. Maak dit af met riet voor die gezellige Ibiza style uitstraling. Wil je het helemaal compleet maken? Zoek dan een loungemeubilair uit om het helemaal af te maken. Met een loungeset is het altijd gezellig om te borrelen met anderen. Dus verwen jezelf en maak je tuin compleet met een luxe ligbed of hangstoel voor het ultieme loungegevoel.

Er zijn verschillende soorten zweefparasols op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire soorten.

  • Zweefparasol met handbediening:
  • Deze parasol is eenvoudig te bedienen met een handige hendel. Hiermee kunt u de parasol eenvoudig in verschillende richtingen draaien om optimale schaduw te bieden.

  • Zweefparasol met voetbediening:
  • Deze parasol is voorzien van een voetpedaal waarmee u de parasol eenvoudig kunt openen en sluiten. Dit is handig als u de parasol wilt bedienen zonder uw handen te gebruiken.