Alleen betrouwbare webshops

Tuintrends in 2022

Banner tuintrends 2022

Sinds dat wij Nederlanders minder op vakantie hebben kunnen gaan afgelopen jaren, zijn we het tuin en/of balkon steeds meer als verlengstuk van het huis gaan beschouwen. Én terecht ook, want waarom zou je niet op vakantie in je eigen tuin gaan bij mooi weer? Wat de nieuwste trends en ontwikkelen voor je tuin zijn dit jaar lees je in dit blog.

Het gebruik van duurzame tuinmeubelen

Doordat we ons steeds meer bewust gaan worden van natuur en milieu, beginnen duurzame tuinmeubelen ook steeds populairder te worden en daarmee ook één van de tuintrends van 2022. Hierbij wordt veel gelet op natuurlijke grondstoffen zoals teak.

Veel kleur in de tuin

Tuinmeubelen in leuke kleuren beginnen ook steeds populairder te raken. Waar je voorheen veel witte standaard tuinsets zag, zie je nu houten, wicker of andere kleuren tuinmeubelen. Wil je kleur aan brengen in je tuin, maar weet je niet goed hoe? Dan hebben we een paar tips:

-Gebruik zachte pasteltinten tuinmeubelen
-Combineer dit met leuke kussens en accessoires
-Gebruik ronde vormen (lees hier later meer over)

Ook zijn er hele stijlen waarin je je tuin kunt inrichten. Zo hebben wij een leuke blog hoe je je tuin omtovert tot een ibiza stijl tuin. Maar heb je toch liever een strakke tuin? Lees dan het blog over hoe je een strakke tuin creëert.

Ronde vormen tuinsets creëren rust

Het toepassen van ronde tuinmeubelen begint ook steeds meer in trek te raken onder de Nederlandse tuinliefhebbers. Door een ronde vorm te gebruiken komt het wat minder hard aan dan een rechthoekig of vierkante tuintafel bijvoorbeeld. Een ronde tuintafel heeft wel een nadeel, het neemt namelijk een hoop ruimte in. Twijfel je nog over welke vorm het beste is voor jouw tuin? Lees onze blog over ronde en vierkante tuintafels.